Wijnbar

In wijnbar ZIES delen wij graag met u de passie en emoties van onze wijnen en bijzondere wijnmakers uit de Mediterrane. 
Wij schenken als mediterrane wijnbar naast wijnen uit bekende wijnlanden zoals Italië, Spanje en Frankrijk ook wijnen uit kleinere wijnlanden rondom de Middellandse Zee zoals Marokko, Portugal, Libanon, Israël, Griekenland en Cyprus. Naast een aantal wijnen van beroemde wijnhuizen die wij serveren, zoals Marchese Antinori en Chateau Musar, hebben wij juist ook wijnen van zeer goede kleine wijn specialistenen. Daarnaast is meer dan 80% van onze wijnen biologisch en sommige zijn zelfs ook biologisch-dynamisch.

Zo hebben wij bijvoorbeeld de wijnen van Suertes del Marqués geselecteerd omdat deze wijnen echt in een wijnbar thuishoren! De‘Trenzado’ een wijn gemaakt van listan blanco druiven heeft geuren van de vulkanische bodem van Tenerife, komt van meer dan 100 jaar oude wijnstokken, is bio-dynamisch gecertificeerd, geproduceerd in de stijl van de Bourgogne en heeft een finale van een prachtige Puligny Montrachet. De wijn is ook nog eens bekroond door Robert Parker met 91 punten, Wow!

Daarentegen serveren wij dan ook juist weer een wijn van een bekendere druif, de Syrah, maar dan wel weer uit een minder bekende regio, van top producent ‘Alain Graillot’, uit de noordelijke kustregio van Marokko. Hier worden de druiven perfect rijp geoogst waarbij de frisheid in de druif goed behouden blijft en de suikerwaarden niet te hoog oplopen. De wijn is kruidig en zwoel, heeft een aromatische geur die doet denken aan rijpe bramen en zwarte bessen, met ook wat peper en laurier. De wijn proeft naar rijp fruit, heeft prachtige frisse en iets aardse tonen, een perfecte balans en veel lengte. Welcome to Morocco!!

Wij bieden inmiddels meer dan 100 wijnen per fles, voor prijzen die variëren van €19,95 tot €250,-. Ook schenken wij 20 wijnen per glas van €3,95 tot €8,50. Voor speciale gelegenheden hebben wij ook nog onze kelderwijnen van wereldklasse.

Coravin
Een manier om een glas wijn te schenken zonder de kurk eruit te halen, zelfs de capsule over de kurk van de fles hoeft niet verwijderd te worden. Door middel van een stainless steel teflon coated naald wordt uw wijnglas gevuld, de ruimte die hierdoor in de fles ontstaat wordt opgevuld met het edele argongas om oxidatie te voorkomen. De natuurlijke ontwikkeling van de wijn in de ongeopende fles wordt niet beïnvloed aangezien de kurk zich sluit nadat de naald is verwijderd.
Naast onze wijnen die wij per glas schenken hebben wij dan ook exclusievere wijnen op glas die normaal alleen per fles besteld kunnen worden.
De prijzen zijn vanaf €9,00 tot €15,00 per glas.

Niet iedereen die van mooie wijnen geniet hoeft ook een wijnkenner te zijn. Het team van ZIES vertelt u met veel plezier en passie over de wijnen en ook proeven is geen enkel probleem. Ook helpen we u graag een passende wijn-spijs combinatie te maken.

Nieuwe smaken ontdek je het beste tijdens een wijnproeverij, ZIES heeft dan ook 2 soorten proeverijen.

ZIES Flight
Lijkt het je leuk om een kleine proeverij te doen? Vraag dan naar onze ZIES Flight voor €10,50 p.p. De Flight is een proeverij van 3 halve glazen wijn met een korte uitleg. De Flight kan geheel naar eigen wens worden samengesteld. Vind je het bijvoorbeeld leuk om alleen witte wijnen te proeven dan kun je dit aangeven.

High Wine
Wil je naast onze wijnen ook graag onze keuken ontdekken dan is het ook mogelijk om bij ZIES een High Wine te reserveren, check voor meer informatie onze speciale High Wine pagina!

Het idee achter ZIES is dat in een wijnbar iedereen van een glas of fles wijn moet kunnen genieten in een warme en gezellige ongedwongen sfeer, van een gezellige borrel met hapjes en wijnen, tot een diepgaande en bijzondere wijnervaring met mooie mediterrane gerechten.

Kom je ook snel een keertje langs om het zonnige zuiden in Utrecht te ontdekken?

 

WIJNKAARTEN

Bekijk via de link hieronder de wijnkaarten:

Wijnen per glas

Wijnen per fles

 

TripAdvisor

 

My