OMGEVING & BEREIKBAARHEID

De Oudste winkelstraat van Utrecht de ‘Twijnstraat’ ligt midden in het Museumkwartier, het karakteristieke zuidelijke deel van de oude binnenstad. Tot op heden heeft deze leuke straat met mooie oude geveltjes nog altijd ambachtelijke winkels zoals een slager, een bakker, een visboer, bloemist, een kaaswinkel en een groentewinkel. In combinatie met de gezellige koffietentjes, cafeetjes, originele cadeauwinkeltjes en modezaakjes maakt deze straat een mooie plek om te vertoeven.

De grote trekpleisters zoals de Dom Toren, de wereldberoemde grachten met hun werfkelders en terrassen direct aan het water liggen op 10 minuten loopafstand.  Of mocht u graag een mooie wandeling willen maken langs de stadsingels dan vindt u om de hoek bij ZIES de prachtige stadsingels met wandelpad door een prachtig park met eeuwenoude kastanjebomen.

In de directe nabijheid van ZIES liggen ook diverse musea, waaronder het Centraal Museum en het Nijntje Museum, het drukbezochte Louis Hartlooper Complex (Culturele bioscoop) met vijf filmzalen, en heerlijk zonnige terrassen. Vijf keer per jaar wordt er in de straat een streekmarkt georganiseerd waaronder de kerstmarkt, die in Utrecht en omstreken inmiddels een begrip is geworden.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

  • Vanaf Schiphol is er een directe treinverbinding naar Utrecht Centraal, een treinreis van nog geen 30 minuten. U kunt vanuit hier met de trein in nog geen 3 minuten naar Station Vaartsche Rijn wat weer op 5 min loopafstand ligt van ZIES.
  • Daarnaast kunt u ook de stadsbus nemen vanaf het Centraal Station; Lijn 2 Museumlijn, uitstappen bij halte Tolsteegbrug. Laatste bus terug: 00:14 uur

Met de auto

  • Parkeren kan om de hoek, in 24-uurs parkeergarage Vaartsche Rijn. Als u langs het water de Oosterkade afloopt in noordelijke richting is de loopafstand naar ZIES 350 meter of 5 min
  • Adres van parkeergarage Vaartsche Rijn: Baden Powellweg 103, 3523 CA Utrecht.
  • Uurtarief (u betaald per minuut) €2,57/ Maximale dagtarief  €20,56
  • Avondkaart vanaf 19.00 uur €6,41
  • Parkeren in de buurt (overal betaald parkeren) Twijnstraat, Ooster- of Westerkade, Parkeerplaats Nicolaïkerk (achter de Twijnstraat) € 4,50 per uur. 
  • TIP: Goedkoper is afrekenen per minuut met Mobiel parkeren 

Wandelen vanaf Utrecht Centraal (ca. 25min.)

Vanaf station Utrecht Centraal loopt u richting winkelcentrum ‘Hoog Catherijne’ en neemt u de eerste uitgang aan uw rechterhand, die uitkomt op het Moreelsepark. U loopt richting Mariaplaats (u kruist hierbij de Catharijne Singel) en ziet het conservatorium aan uw rechterhand. Ga met de bocht mee en ga vervolgens rechtdoor op de Springweg. Bij Hotel Karel V is het de eerstvolgende straat links (de Haverstraat). U gaat aan het eind van deze straat de brug over en meteen rechtsaf de Oudegracht op. Deze blijft u volgen; na ongeveer 600 meter gaat de straat over in de Twijnstraat. Na 150 meter treft u links op de hoek boutique hotel ZIES.

Mocht u een taxi nodig hebben dan kunnen wij deze voor u reserveren bij de UTC (Utrechtse Taxi Centrale) Voor een enkele reis van Schiphol naar Utrecht of van Utrecht naar Schiphol kunnen wij deze boeken voor €59,00. Deze taxi is geschikt voor maximaal vier personen of reserveer een busje, afhankelijk van de hoeveelheid bagage. Bij aankomst op Schiphol kunt u zich melden bij STA-balie (Schiphol Transfer Assistance) tegenover Starbucks coffee. De medewerker van de STA-balie zal de taxichauffeur bellen zodra u bent gearriveerd. Wanneer u met creditcard betaald, vraagt de taxichauffeur €5 administratiekosten.

Vanzelf sprekend staat het personeel van ZIES voor u klaar om u te adviseren hoe u uw reis het beste kunt plannen, neem daarom bij vragen gerust contact met ons op.

 

TripAdvisor

 

My

 

3 star hotels Utrecht