Welkom in wijnbar ZIES! wij delen graag met u de passie en emoties van onze wijnen en bijzondere wijnmakers uit de Mediterrane. 

Als mediterrane wijnbar schenken wij naast wijnen uit bekende wijnlanden zoals Italië, Spanje en Frankrijk ook wijnen uit kleinere wijnlanden rondom de Middellandse Zee zoals Marokko, Portugal, Libanon, Israël, Griekenland en Cyprus. Naast een aantal wijnen van beroemde wijnhuizen die wij serveren, zoals het prachtige Chateau Musar, hebben wij juist ook wijnen van zeer goede kleine wijn specialisten. Daarnaast is meer dan 80% van onze wijnen biologisch en sommige zijn zelfs ook biologisch-dynamisch.

Inmiddels bieden wij meer dan 100 wijnen per fles en schenken wij meer dan 20 wijnen per glas.
Voor speciale gelegenheden hebben wij ook nog onze kelderwijnen van wereldklasse.

Coravin
Een manier om een glas wijn te schenken zonder de kurk eruit te halen, zelfs de capsule over de kurk van de fles hoeft niet verwijderd te worden. Door middel van een stainless steel teflon coated naald wordt uw wijnglas gevuld, de ruimte die hierdoor in de fles ontstaat wordt opgevuld met het edele argongas om oxidatie te voorkomen. De natuurlijke ontwikkeling van de wijn in de ongeopende fles wordt niet beïnvloed aangezien de kurk zich sluit nadat de naald is verwijderd.
Naast onze wijnen die wij per glas schenken hebben wij dan ook exclusievere wijnen op glas die normaal alleen per fles besteld kunnen worden.

Niet iedereen die van mooie wijnen geniet hoeft ook een wijnkenner te zijn. Het team van ZIES vertelt u met veel plezier en passie over de wijnen en ook proeven is geen enkel probleem. Ook helpen we u graag een passende wijn-spijs combinatie te maken.

ZIES Flight
Lijkt het je leuk om wat meerder wijnen naast elkaar te proeven? Vraag dan naar onze ZIES Flight bij onze bediening voor €12,50 p.p. De Flight is een proeverij van 3 halve glazen wijn met een korte uitleg. De Flight kan geheel naar eigen wens worden samengesteld. Vind je het bijvoorbeeld leuk om alleen witte wijnen te proeven dan kun je dit aangeven.

Het idee achter ZIES is dat in een wijnbar iedereen van een glas of fles wijn moet kunnen genieten in een warme en gezellige ongedwongen sfeer, van een gezellige borrel met hapjes en wijnen, tot een diepgaande en bijzondere wijnervaring met mooie mediterrane gerechten.

Kom je ook snel een keertje langs om het zonnige zuiden in Utrecht te ontdekken?

 

WIJNKAARTEN

Bekijk via de link hieronder de wijnkaarten:

Wijnen per glas

Wijnen per fles

 

TripAdvisor

 

My